neljapäev, 13. september 2012

Sound Blaster Live 5.1 Digital Modifitseerimine

Leidsin HinnaVaatluse foorumist huvitava teema:
http://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=322759
Seal räägib, kuidas helikaardi op võimendi vahetusega paraneb analoogväljundi signaal märgatavalt. Teoreetiliselt nii peakski olema, sest need op võimendid seal kasutusel on üsna odavad ning need, mis asemele panna, on kordades paremate näitajatega. Küsimus tekib pigem sellest, kas see op. võimendi seal on nõrgim lüli.

Seega pakkus asi mulle piisavalt huvi, et osta kokku paarikümne krooniga mõned SBlive5.1 helikaardid ning järgi proovida. Tellisin op. võimendid LME49722 ja AD8620, mis on audiofiilide seas üsna kõrgelt hinnatud.


Jootsin vanad kivid välja ning uued asemele. Vahe oli täiesti märgatav, muidugi süüdi võis olla ka platseeboefekt. Kirjeldades siis: Bass konkreetsem, samas sügavam ja mõnusam, kõrged ja vokaal väga selged.
Muidugi originaaltarkvara ma ei kasutanud, vaid KX drivereid, mida soovitan teilegi, kui riistvara lubab:
http://kxproject.lugosoft.com/
Antud tarkvara lubab professionaalsel tasemel helikaardi sätetega mängida ning selliseid funktsioone kasutada, mida paljudel profihelikaartidel suisa pole, samuti on helikvaliteet ise parem nende driveritega.
Kuna jootekolb oli juba käes, leidsin plaadi pealt PIN'id, kust väljund tuleb ning jootsin kaardile külge ka RCA pistikud, et võimendiga kenam ühendada oleks.

Kuna tegin mitu kaarti ümber ning jäin tulemusega rahule, müüsin mõned kaardid hiljem tuttavatele, samuti soovitasin sõbra SB Audigy ka ümber modida samamoodi mida ta ka tegi ning jäi samuti tulemusega rahule.
Sellise raha eest (helikaart 25-50kr järelturul ning op. võime võib saada paari euro eest või suisa tasuta, kui hästi otsida) on heli super! :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar