kolmapäev, 27. november 2013

Pre-out väljund Radiotehnika U-101'le

Kuna töö tõttu ei ole enam vaba aega nii palju, siis ei ole ka elektroonikutuhinad nii tihedad enam peale tulema. Mõni on siiski tulnud ja ühest sellest kirjutaks ka natuke siia. Kuulan heli peamiselt läbi võimendi, kus on kaks põhikõlarit ning võimendil on ka eelväljund teise lõppvõimendi või aktiivsubwoofri jaoks. Seda väljundit kasutan mina, et võimendada neid kärgpumpasi, millest siin blogis ka kirjutanud olen.
Üks korralik Radiotehnika U-101 võimendi on mul igaks juhuks varuks. Sellel aga puudub eelvõimendi pre-out, millega saaks võimendada neid kärgpumpasi, et heli meeldivalt mahlaseks muuta. Aga mahlakust on ellu ikka vaja. 
 Ükskord magama jäädes tuli mulle silme ette U-101 esipaneel ning märkasin kohe, et vasakul olevad maki sisend-väljund din5 pesade asemele sobiksid ideaalselt RCA pesad pre-out väljundi jaoks.

 Vaja oleks vaid sobivat väljundit eelvõimendist ning et too väljund ei tekitaks U-101 enda lõppvõimenditele häireid.
Väljundi leidsin eelvõimu plaadil üles ning tänu tuttava elektrooniku abiga ka õiges suuruses takistid vahele häirete isoleerimiseks. Pildil takistid termokahanevaga kaetud.

Jällegi printeri USB kaabel sobis ideaalselt pakkudes varjestust ning õigel hulgal juhtmeid. Valmistasin käepärasest materjalist ehk CD plaadi karbist paneeli, kuhu RCA pesad kinnitada ning valmis ta oligi. 
Kes soovib, võib veel maki lülitit ära kasutada, et need väljundid soovi korral sisse-välja lülitada, ise ei pidanud hetkel selleks vajadust.

Ühendasin Kärgpumbad järgi ning ei pidanud pettuma - heli tuli nagu mahl kõlaritest mu kõrvu, kusjuures U-101 bassitämber on üsnagi agressiivne, seega tuli bassitämbrit omajagu maha keerata ning loudness (toonkompensaator) üldse välja lülitada. Muidu kippus käesoleva loo bass venima järgmise loo alguseni.

Mahlakaid elamusi teile!

2 kommentaari: