neljapäev, 18. oktoober 2018

Estonia 010 vinüülikas ja võimenduskomplekt

Vahepeal on erinevaid pille käinud värskendust ja moderniseerimist saamas, kuid kahjuks pole ühtegi artiklit nendest kirjutanud. Niiöelda kirjaniku plokk on peal olnud.

Katsun nüüd end kokku võtta ja ühest põnevamast komplektist siiski natuke kirjutada, kuna esimest korda sattus mu kätte Estonia 010 vinüülikas!

Alustangi kohe vinüülikast.


Selle pilli puhul üllatab kohe tema nutikus oma aja kohta - nupud on digitaalsed ning lugude selekteerimine toimub samuti nende kaudu, mille eest vastutab üks laser, mis tunneb ära tühjad kohad vinüüli peal ning suunab helipea sellele.
Samuti on käpa liikumine täisulatuses motoriseeritud ja muidugi plaati ennast ei pea ka vändaga ringi ajama.

Vinüülika disain annab märku sellest, et see toode peaks audio riiulil kindlasti kõige peal olema.
Peale selle, et vinüüli laadimine käib loomulikult pealt, on kaaneks parajalt tumeda tooniga klaas, peal kirjad, mis pilliga täpsemalt tegu.


Toote konkreetsusest ja massiivsusest annab märku kohe see, kui kaas proovida üles tõsta - see on ikka parajalt raske.

Vinüülikat kimbutas probleem, et plaat ei hakanud ringi käima. Toomas diagnoosis kiirelt, et tegu vigase mikrokontrolleriga ning pill sai taas mängima kenasti.



Rääkidest teistest seadmetest, siis eelvõimendi oli juba asjaliku parandaja käest läbi käinud ning mängis hästi. Ka tämbrid olid ümber tehtud.

Reklaamin end siin vaguralt, et olen vahepeal palju õppinud ning teen eelvõimendi tämbreid nüüd natuke teise valemi järgi ümber ning need kõlavad nüüd veel paremini. Ühe kodaniku eelvõim juba selle järgi ümber tehtud ning koos kuulates nii minu kui tema silmad särasid sellest tulemusest.
Võtsin seda kui head indikatsiooni. See selleks.

Paraku oli aga lõppvõimendil oma kotermann sees, viskas iga natukese aja pärast punast tulukest peale, millega andis märku, et tema muusikat kõlaritele ei mängi.
Kotermann peitis end eelastme transsides, kus ta neid lekkima sundis. Paraku teda nendest transsidest välja ei saanud ning need tuli välja vahetada.

Kui komplekt kõik koos, kutsusid nad iseenesest üles ka fotosessioonile.



Ja võibki selle plaadi nüüd seisma panna. Aitäh.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar