pühapäev, 28. veebruar 2016

Ajatult stiilne vanakooli võimendi üllatusesinejalt

Kui keegi soovib teada, kuidas ma selle võimendi omale sain, võib lugeda blogipostitust
http://tfkaudio.blogspot.com.ee/2016/02/kui-fann-satub-estonia-35ac-021-1.html

Tegemist on 80date alguses valminud Samsung S33A võimendiga. Veebis selle võimendi kohta palju infot pole, tundub, et neid tehasest väga palju välja ei veerenud. 8 oomise koormusega lubatakse 2x 27W ilusat väljundvõimsust, mis tundub õige, arvestades tagapaneelil voolu tarbimist 150W kanti.
Võimendi oli minuni jõudes välimuselt pisut rökane ning tiigerosa nuppudest ragisesid. Paneelid ja muud keredetailid said hoolikalt sobiva kodukeemiaga üle käidud ning asusin lülitite ning potekate värskendamise peale.
Mina hooldan neid nii:
  • Puhta alkoholiga lasen nad seest puhtaks vastavate avade kaudu, liigutan nuppe. Lasen kuivada.
  • Lisan potekatele ja lülititele täissünteetilist õli, selleks seisab mul kapis suurepärane Mobil 1 5W50.
  • Annan neile korralikult hagu, et õli määriks maksimaalselt detaile.
  • Eemaldan üleliigse õli, kui läksin sellega eelnevalt veidi lappama.
Järgneval klipil on näha head sooritust potekate ja lülitite hooldamisest. Täpselt nii põnev see töö ongi. Videokvaliteedi süü langeb aja hammasrataste vahele jäänud telefoni peale.



Võimendi väärtust tõstavad punased LED VU-meetrid, mis muusika taktis mõnusalt toimetavad. Nendel VU-meetritel on ka öine režiim, ehk ühe nupuvajutusega on nad võimalik ka madalal helitugevusel reipalt vibutama panna.
Aparaadil on väga hästi välja kukkunud potekate nn feedback ehk tunnetus, kuidas volüümi, bassi, treblet või balanssi keerata, on sõrmele meeldiv.
Ja ta näeb minuarust väga hea välja.


Pill ei tulnud üksi, temaga oli kaasas ka komplekti analoogtuuner, mis sai samuti välimuse taastuskuuri. LED valgustid näitavad, kui hästi on raadiokanal paika keeratud ning abistavad kanaliotsingutel õige suuna leidmisega.


Ei saa ka mainimata jätta, et komplekt näeb õhtuses miljöös maruvinge välja ning sobib nii vanakooli stiiliga kui ka modernsemasse elamisse suurepäraselt.



Video pilli toimimise kohta.

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar